Profesyonel web yazilim

Merhaba bu makalemde profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer programlama gerçekleşirken geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk çeker, ya geliştiremez veya uğraşmaz yada daha kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Geliştirilemez yazılım yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların uygulandığı, takım çalışması esnasında veya başka programcıların kaynak kodu ele aldığı vakit sorun çıkmadan çalışabileceği programlardır. Siz programı yapan şahısla bağınızı koparsanız bile başka uzman web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma düzeltmeleri vb. özellikler oluşmaktadır. Geliştirilmez bir web yazılımı sadece kodlayıcısının düzenleyebildiği, farklı web programcıların düzenlemek istediği vakit hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web programı yüksek maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne aşırı fiyata nede aşırı düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç ajanstan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu programın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya aşağı ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha cüzi yada yukarı fiyatlara aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi tafsilatlı bir tarzda açıklayın. Web yazılımı yaptırırken ne istediğinizi muhakkak aktarabilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı mükemmel bir biçimde aktardıktan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin değersiz gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. İstenilen bir veri kayıt sistemiydi, aktarıldığı gibi projeye başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. İş dünyasında kişiler veya kuruluşlar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç şirket ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web yazılım sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

0 yorum:

Yorum Gönder